Antti Niinirannan Patu voitti Päijänne-ruorin

Antti Niinirannan Melges 24-vene PaTu purjehti nopeimmin vuoden 2004 Päijännepurjehduksen Jyväskylän Säynätsalosta Padasjoelle. Heikoissa tuulissa matkaan kului aikaa 13 tuntia 8 minuuttia ja 23 sekuntia. Lähimmäksi voittajaa pääsi Joni Inkalan La Donna é Mobile, joka jäi 65 meripeninkulman (120km) matkalla 29 minuuttia ja kolme sekuntia.

Osin vastaisessa ja kevyessä tuulessa käydyssä kilpailussa PaTun siivitti menestykseen juuri tätä kilpailua varten suunniteltu purje. Melges 24-veneen normaalin purjevarustuksen lisäksi mukana oli maksimikokoinen genoa-keulapurje, joka antoi PaTu:lle lisäkyytiä ratkaisun hetkillä.
– Pääsimme Kärkisten sillan jälkeen irti muusta joukosta ja eroa tuli kerralla ratkaisevasti, Antti Niiniranta kertoi välillä puoleentoista tuntiinkin kasvaneesta johdostaan.

PaTun etumatka riitti myös LYS-tasoituskilpailun voittoon

Kilpailun nopeimmalle jaettavan Päijänne-ruorin lisäksi veneet kilpailivat myös yhdessätoista tasoitus- tai yksityyppiluokassa. LYS-tasoituskilpailussa voitto meni Antti Niinirannan PaTulle, mutta ero muihin oli huomattavasti kapeampi kuin suorassa ajassa. Toiseksi tullut La Donna é Mobile hävisi vain minuutin ja 23 sekuntia.

H-veneissä voitto jälleen Karjalaisen BMW:lle

Viimevuotiseen tapaan H-veneluokan voitto meni jälleen Karjalaisten ja Luhtasten miehittämälle BMW-veneelle. Viime vuonna matkassa oltiin todellisella perhemiehistöllä, mutta tänä vuonna oltiin palattu taas kisamiehistöön.
Kärkitaistelu oli luokassa pitkään tasainen, mutta viimeisten mailien matkalla Markku Karjalaisen kipparoima BMW pystyi puristamaan reilun kymmenen minuutin eron Juhani Bomanin Isku-veneeseen.

Pohjantähti nopein monirunkovene

Koko joukosta radan purjehti tänäkin vuonna nopeimmin JVS:n Pentti Paatolan trimaraani Pohjantähti. Monirunkoveneenä se ei kuitenkaan kilpaile Päijännepurjehduksen pääpalkinnosta Päijänne-ruorista, vaan ainoastaan monirunkoluokan voitosta.

Heikko tuuli loppumatkassa verotti maaliin tulleiden määrää

Jyväskylän Säynätsalosta startanneista 162 veneestä maaliin Padasjoelle ehätti tänä vuonna vain 110 venettä. Syynä suureen katoon oli viimeisillä maileilla vallinnut tyyni keli, veneet eivät vain ehtineet purjehtia maalilinjan yli ennen sen sulkeutumista kello 14 sunnuntaina.
Vuoden 2005 heinäkuussa Päijännepurjehdus järjestetään 33. kerran ja vuorossa on reitti etelästä pohjoiseen.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s