Heinolan Pursiseuran Jyri Lehtinen Päijännepurjehduksen nopein 2012

40. Päijännepurjehdus päättyi edelleen hyvien purjehduskelien vallitessa, kun kaikki veneet olivat saapuneet maaliin. Viimeinen vene ylitti maalilinjan sunnuntaina 22.7. klo 6:29. Kaikista ennustuksista huolimatta sää loppujen lopuksi suosi purjehtijoita. Tuuli jaksoi puhaltaa koko ajan jopa yöllä ja sade kiersi kilpailijat kaukaa muutamaa pisaraa lukuun ottamatta. Ensimmäinen vene saapui maaliin lauantai-iltana juuri ennen klo 22 eikä yleensä aamuyöllä hiipivää tyventä tullut vaan tuulen puhallus jatkui läpi yön. Kaikista startanneista 136:sta veneestä vain neljä venettä joutui keskeyttämään.

Tasoituskertoimella kilpailleet LYS-luokat olivat tasaisia, mutta tuttuja nimiä kunnialuettelosta jälleen  löytyy: LYS 1 –luokan voitti Päijännepurjehdusveteraani, Heinolan Pursiseuran Juha Santala ”Nina-Charlotta II” –veneellään. Myös erittäin tuttu nimi Päijänteen purjehduskilpailuissa, nimittäin Heikki Ilola menestyi, LYS 2 –luokan mestaruus napsahti tälle Heinolan Pursiseuran kipparille veneenään ”Karoliina”.

Jyväskylän Veneseuran Kalle Ahola ”Hattiwatti”-veneellä valloitti tiukan LYS 3 –luokan rikkoen näin Heinolan Pursiseuran upean menestysputken. LYS 4 –luokan mestariksi purjehti Kauko ”Kake” Kanninen jo ties monennettako kertaa. Päijännepurjehdus kokemusta Kanniselta löytyy vaikka muille jakaa, sillä hän on purjehtinut Päijännepurjehduksen 40 kertaa. Kanninen on siis purjehtinut kipparina kaikki Päijännepurjehdukset eikä vauhti ole suinkaan laantunut. Heinolan Pursiseuraa edustavan Kauko Kannisen vene on nimeltään ”Celavie”.

H-kannu-2012

H-kannun eli H-veneluokan paras oli Lahden Purjehdusseuraa edustava Timo ”Mano” Malinen miehistönään Janne Heikkilä ja Jari Leinonen (yo.kuva). H-veneitä olikin Synsam Päijännepurjehduksessa taas runsaasti ja kilpailu siten tiukkaa.

LYS-kertoimella tasoitetun kilpailun eli tuon kuuluisan ”Tallukkajahdin” voittivat jo LYS 3 –luokankin pokaalit vienyt ”Hattiwatti” kipparinaan Jyväskylän Veneseuran Kalle Ahola. Heinolan viedessä paljon palkintoja Kalle ja miehistö Heikki Hämäläinen, Riikka Lindström, Tiina Remes ja Markku Mikkola pitivät näin pohjoisen Päijänteen kunniaa pystyssä.

Synsam Päijännepurjehduksen ja 40. Päijännepurjehduksen himotuin palkinto on ”Päijänneruori” ja se meni Heinolan Pursiseuran Jyri Lehtiselle. Auvon miehistössä purjehtivat Tomi Alitalo, Emilia Alitalo, Harri Lehtinen, Mikko Ryymin, Pekka Honkavaara, Jari Halmesuo, Anna Henderson, Tatu Lappalainen, Panu Salo ja Esko Naukkarinen. Alla olevassa kuvassa sekä Ruori sekä ”Auvon” miehistön mestaruustuuletukset.

Auvo-2012

 

Suurkiitos kaikille 40-vuotisjuhlakilpailuun jollakin tavalla osallistuneille ja tervetuloa kilpailemaan taas vuonna 2013!

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s