Päijännepurjehdus starttaa lauantaiaamuna

43. kerran järjestettävä Päijännepurjehdus lähtee liikkeelle Padasjoen satamasta lauantaina 18.7.2015 aamupäivän aikana. Lauantain parhaat katselupaikat lähtösatamasta Padasjoen Laivarannasta.

Ensimmäiset veneet suuntaavat kohti Päijänteen kansallispuistoa ja ensimmäistä väliaikapistettä, Ykskoivun salmea kello 10 aamulla. Kaikkiaan lähtöjä on viisi ja nopeimmat veneet lähtevät liikkeelle kello 12.

”Ennusteen mukaan kisaviikonlopuksi on luvassa kevyttä tai kohtalaista etelän puoleista tuulta, jolloin suuri osa reitistä purjehdittaisiin näyttävillä myötätuulipurjeilla, spinaakkereilla”, Päijännepurjehduksen kilpailupäällikkö Joonas Sovinen Lahden Purjehdusseurasta arvioi.

Parhaat katselupaikat Päijänteen kapeikoissa

Lauantain parhaat katselupaikat lähtösatamasta Padasjoen Laivarannasta. Lähtöjä voi seurata Padasjoella aamukymmenestä iltapäivän puolelle saakka, sillä nopeimmat veneet lähetetään reitille kello 12.

Pian lähdön jälkeen veneitä voi seurata Päijänteen kansallispuiston luonnonkauniissa salmipaikoissa, Huovarissa ja Kirkkosalmessa Kelventeen eteläpuolella. Veneet näkyvät myös Karisalmen sillalle, jonka tuntumasta reitti kääntyy kohti pohjoista ja Tehinselkää.

Reitin pohjoisosassa paras katselupaikka on Päijänteen Korpilahdella ylittävä Kärkistensalmen silta sekä maalipaikka Säynätsalon Juurikkasaari. Kärkistensalmen kapeikoihin veneitä odotetaan tuulista riippuen lauantai-illan ja sunnuntain vastaisen yön kuluessa.

Lähtöluettelo ja väliajat: http://online.paijannepurjehdus.fi

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s