Päijännepurjehdus

  1. Päijännepurjehdus Jyväskylästä Padasjoelle 17.-19.7.2020 on peruttu.

 

Lahden Purjehdusseuran ja Jyväskylän Veneseuran yhdessä järjestämä 48. Päijännepurjehdus kesällä 2020 on päätetty peruuttaa. Valitettava peruutuspäätös on tehty pitkän harkinnan jälkeen ja olemme ottaneet huomioon useita tekijöitä, mukaan lukien seuraavat:
– Viimeisimmät hallituksen ohjeet liittyen COVID-19:ään.
– Terveysviranomaisten arviot COVID-19:n todennäköisestä kehityksestä.
– Mahdolliset toiminnalliset ja taloudelliset vaikutukset kilpailulle ja sen järjestämiselle tulevina vuosina.
Päätöksessämme olemme miettineet ja ottaneet huomioon myös kilpailijoiden että järjestäjien terveyden ja turvallisuuden, tilanteen lähtö- ja maalisatamissa sekä tapahtuman mahdollisen vaikutuksen laajempaan kansanterveyteen. Tällä päätöksellä Päijännepurjehdus osallistuu yhteiskunnan pyrkimyksiin hidastaa COVID-19:n leviämistä.

Päijännepurjehdus on tähän mennessä purjehdittu aina parillisina vuosina pohjoisesta etelään ja parittomina etelästä pohjoiseen jolloin lähtö ja maalisatamat ovat vuorotellet vuosittain. Tämä jako tulee kilpailun peruuttamisen päätöksemme takia tulevaisuudessa kääntymään toisinpäin, eli 48. Päijännepurjehdus tullaan purjehtimaan Jyväskylän Juurikkasaaresta Padasjoelle kesällä 2021 ja 49. Päijännepurjehdus Padasjoelta Jyväskylään kesällä 2022.

Tervetuloa 48. Päijännepurjehdukseen kesällä 2021!

Pahoittelemme tilannetta ja toivomme aurinkoisia päiviä ja terveyttä kaikille purjehtijoille perheineen!

T: Päijännepurjehdus toimikunta

 

 

48. Päijännepurjehdus Jyväskylästä Padasjoelle 17.-19.7.2020.

Päijännepurjehdus on Päijänteen päästä päähän vuosittain purjehdittava matkapurjehduskilpailu, joka starttaa joka toinen vuosi pohjoisesta ja joka toinen etelästä.

Reitin pituus on noin 64 meripeninkulmaa (noin 118 km) ja sisältää niin isojen sisävesiselkien ylittämistä kuin kapeissa salmissa puikkelehtimista.

Kilpailu alkaa lauantaina aamupäivällä ja päättyy tuulista riippuen myöhään lauantai-iltana tai seuraavana päivänä eli sunnuntaina. Viimeiset kilpailijat saapuvat maaliin sunnuntaina puoliltapäivin.

Päijännepurjehduksen pohjoinen tukikohta on Juurikkasaari Jyväskylän Säynätsalossa ja eteläinen Padasjoen satama.

Ensimmäinen Päijännepurjehdus purjehdittiin heinäkuussa 1973. Silloin reitti kulki Vääksyn kanavan edustalta Jyväskylään. Reitin eteläinen pää siirtyi kesällä 1981 Päijänteen isommilta purjeveneiltä katkaisevan Pulkkilanharjun siltojen pohjoispuolelle ja edelleen Padasjoen uuteen satamaan vuonna 2001.

Aiempien vuosien tulokset ja väliajat löytyvät Päijännepurjehduksen verkkosivuilta https://paijannepurjehdus.fi/kilpailu/tulokset/

Kuva: Pepe Korteniemi

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s