Kesällä 2017 kohdataan Padasjoella

Veneilykauteen valmistautuminen alkaa Helsingin helmikuisista venemessuista ja myös Päijännepurjehduksen valmistelut ovat vauhdissa: kilpailukutsu on julkaistu ja ilmoittautuminen on alkanut. Heinäkuussa 2017 Päijänteen purjehtijat ja rannikon kovimmat kisaajat kokoontuvat Padasjoelle 21.7.

Retkiluokalla lyhyempi reitti

Päijännepurjehduksen reitti on tänä vuonna tuttu: Padasjoenselän ylityksen suunnataan Huovarin ja Kirkkosalmen kapeikoihin. Reitillä on uusi kääntöpiste Karisalmen sillan edustalla, jotta yleisö pääsee paremmin seuraamaan veneitä Pulkkilanharjulta.

Retkiluokka purjehtii jatkossa lyhyemmän reitin Kelventeen upean harjusaaren pohjoispuolelta. Näin myös hitaammat veneet ja vähemmän kilpailuhenkiset perhemiehistöt ehtivät varhaisemmin maalisatamaan ja ruuhkat ensimmäisissä kapeikoissa vältetään.

Päijännepurjehduksen maali on Jyväskylän saaristokaupunginosan Säynätsalon edustalla. Matkaa kertyy kilpaluokissa suorinta reittiä laskettuna noin 64 mpk.

Kokoontuminen Padasjoelle perjantaina 21.7.

Kilpailijat kokoontuvat Padasjoen satamaan perjantain 21.7. kuluessa. Kipparikokous järjestetään lähtösatamassa perjantai-iltana kello 19. Padasjoella sekä osallistujia että yleisöä palvelevat Kiuasniemi Marinan rantaravintola, joka saa lisätilaa suuresta ravintolateltasta.

Padasjoen sataman täyttyessä osallistujien käytössä on Padasjoki New Port -satama Mainiemessä 1,7 km pääsataman pohjoispuolella. Mainiemen satamassa voi yöpyä myös jos venekunta haluaa rauhallisemman laituripaikan, sillä Padasjoen satamassa on kilpailua edeltävänä iltana erittäin vilkasta.

Viisi lähtöä lauantaina kello 10–12

Launtaina 22. heinäkuuta Päijänteelle suunnataan viidessä eri lähdössä. Retkiluokka, LYS1- ja Hai-luokat lähtevät kello 10, nopeimmat avoimen ja LYS4-luokan veneet sekä urheiluveneet kello 12.

Lauantaina parhaat paikat Päijännepurjehduksen seuraamiseen ovat Padasjoen satama, Huovarin Kurtinsalmi, Ykskoivun Kirkkosalmi ja Pulkkilanharjun pohjoispää Asikkalassa.

Reitin pohjoisessa päässä kilpailua voi seurata Korpilahden Kärkistensalmen sillalta, mutta reitin loppupäässä veneet ovat hajonneet tiiviistä ryhmistä pitkäksi jonoksi.

Ensimmäisiä veneitä odotetaan Säynätsalon Juurikkasaareen tuulista riippuen lauantai-illan kuluessa, viimeisiä veneitä puoleen päivään mennessä sunnuntaina 23. heinäkuuta.

Palkintojenjako järjestetään sunnuntaina kello 16 maalisatamassa. Palkintojenjakoa voidaan aikaistaa, jos kilpailu sujuu arvioitua merkittävästi nopeammin. Säynätsalossa sekä yleisöä että osallistujia palvelee Juhlatalo Juurikkasaaren ravintola.

Tervetuloa 45. Päijännepurjehdukseen 21.–23.7.2017.

Aiempien vuosien tulokset ja väliajat löytyvät sivulta https://paijannepurjehdus.fi/kilpailu/tulokset/

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s