Motonet Päijännepurjehdus kutsuu perhepurjehtijoita

Päijänteen veneilijöiden suurtapahtuma kutsuu heinäkuussa 2017 erityisesti perhepurjehtijoita ja ensikertalaisia. Osallistumiskynnyksen madaltamiseksi retkiluokka purjehtii nyt lyhyemmän reitin Kelventeen kauniin harjusaaren pohjoispuolelta. Näin perhemiehistöt ehtivät varhaisemmin maalisatamaan ja ruuhkat ensimmäisissä kapeikoissa vältetään.

”Haluamme helpottaa myös hitaampien veneiden ja vähemmän kilpailuhenkisten perhemiehistöjen osallistumista hienoon keskikesän veneilytapahtumaan”, Päijännepurjehdustoimikunnan puheenjohtaja, Jyväskylän Veneseuran Jani Airaksinen sanoo.

Lahden Purjehdusseuraa edustava kilpailupäällikkö Joonas Sovinen korostaa, että Päijännepurjedukseen osallistuminen on turvallinen tapa tutustua myös yöpurjehdukseen, sillä näkyvillä on koko ajan muita veneitä.

”Järjestämme lisäksi Padasjoella perehdytyksen reittiin kokeneiden Päijännepurjehtijoiden johdolla”, Sovinen kertoo.

Retkiluokan osallistujat voivat ilmoittautua Päijännepurjehdukseen puoleen hintaan juhannukseen saakka. Kaikkien retkiluokan osallistujien kesken arvotaan  langaton Raymarine Micronet -tuulimittarijärjestelmä (arvo noin 900 €).

Kilpareitti entisellään

Euroopan sisävesien suurimman matkakilpailun, Motonet Päijännepurjehduksen vuorossa on kesällä 2017 purjehdus etelästä pohjoiseen. Purjehtijat kokoontuvat Padasjoelle perjantaina 21.7. ja Säynätsalon Juurikkasaareen ennätetään tuulista riippuen lauantain ja sunnuntain välisen yön aikana tai sunnuntaiaamun kuluessa.

Kilpailusarjoissa Päijännepurjehduksen reitti on tänä vuonna tuttu: Padasjoenselän ylityksen suunnataan Huovarin ja Kirkkosalmen kapeikoihin. Reitillä on uusi kääntöpiste Karisalmen sillan edustalla, jotta yleisö pääsee paremmin seuraamaan veneitä Pulkkilanharjulta.

Päijännepurjehduksen maali on Jyväskylän saaristokaupunginosan Säynätsalon edustalla. Matkaa kertyy kilpaluokissa suorinta reittiä laskettuna noin 64 mpk.

Padasjoella lisää laituritilaa

Kilpailijat kokoontuvat Padasjoen satamaan perjantain 21.7. kuluessa. Kipparikokous järjestetään lähtösatamassa perjantai-iltana kello 19. Padasjoella sekä osallistujia että yleisöä palvelee Kiuasniemi Marinan rantaravintola, joka saa lisätilaa suuresta ravintolateltasta.

Padasjoen sataman täyttyessä osallistujien käytössä on Padasjoki New Port -satama Mainiemessä 1,7 km pääsataman pohjoispuolella. Mainiemen satamassa voi yöpyä myös jos venekunta haluaa rauhallisemman laituripaikan, sillä Padasjoen satamassa on kilpailua edeltävänä iltana erittäin vilkasta.

Viisi lähtöä lauantaina kello 10–12

Launtaina 22. heinäkuuta Päijänteelle suunnataan viidessä eri lähdössä. Retkiluokka, LYS1- ja Hai-luokat lähtevät kello 10, nopeimmat avoimen ja LYS4-luokan veneet sekä urheiluveneet kello 12.

Lauantaina parhaat paikat Päijännepurjehduksen seuraamiseen ovat Padasjoen satama, Huovarin Kurtinsalmi, Ykskoivun Kirkkosalmi ja Pulkkilanharjun pohjoispää Asikkalassa.

Reitin pohjoisessa päässä kilpailua voi seurata Korpilahden Kärkistensalmen sillalta, mutta reitin loppupäässä veneet ovat hajonneet tiiviistä ryhmistä pitkäksi jonoksi.

Ensimmäisiä veneitä odotetaan Säynätsalon Juurikkasaareen tuulista riippuen lauantai-illan kuluessa, viimeisiä veneitä puoleen päivään mennessä sunnuntaina 23. heinäkuuta.

Palkintojenjako järjestetään sunnuntaina kello 16 maalisatamassa. Palkintojenjakoa voidaan aikaistaa, jos kilpailu sujuu arvioitua merkittävästi nopeammin. Säynätsalossa sekä yleisöä että osallistujia palvelee Juhlatalo Juurikkasaaren ravintola.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s