Padasjoki

Eteläisen Päijänteen veneilykeskus Padasjoki

Päijännepurjehduksen eteläinen etappi on Padasjoen satama Päijänteen kansallispuiston kupeessa.

Eteläisen Päijänteen veneilykeskus Padasjoki ottaa kaiken irti sijainnistaan Päijänteen suurten selkien ja kansallispuiston kupeessa. Aallonmurtaja suojaa hyvin varustettua ja tilavaa satamaa, rannassa veneilijöitä ja muita matkailijoita palvelee kahvila-ravintola ja kesäkauppa. Padasjoen keskustan palvelut marketteineen ovat kävelymatkan päässä.

padasjoki-satama-aallonmurtaja
Padasjoen sataman aallonmurtaja. Ostosmatkaa varten veneilijät voivat lainata polkupyöriä.

Veneilijöiden käytössä on huoltorakennus suihkuineen ja pyykkitiloineen. Satamasta löytyy mm. mastonosturi, polttoainejakelu sekä septi- ja pilssintyhjennyspisteet.

Padasjoen kunta on sijoittanut satamaan paljon, mutta kyseessä onkin enemmän kuin veneiden säilytyspaikka. Laivaranta on portti Kullasvuoren lomailu- ja virkistysalueelle. Kyseessä on kahden kilometrin kaavoitettu ranta-alue sataman pohjoispuolella, vastapäätä Päijänteen kansallispuistoa.

65 hengen Jenni-Maria III -risteilyalus sekä 10 hengen venetaksi avaavat Kelventeen harjusaaren ja Päijänteen kansallispuiston mahdollisuudet sellaisillekin matkailijoille, joilla ei omaa venettä ole.

Padasjoen satama – Kiuasniemi Marina

Padasjoen Laivarannan sataman toiminnoista vastaa Kiuasniemi Marina (Laivarannantie 41, 17500 Padasjoki).

Lisätietoja palveluista Padasjoella ja Etelä-Päijänteestä

Padasjoen palvelut