Päijänne-ruori palasi Jyväskylään

FlyingBy-ja-Pii-Ykskoivussa.jpg
Flying By ja Pii matkalla Ykskoivusta kohti Huovaria ja Padasjoenselkää. 

Arvostettu Päijänne-ruori palaa Jyväskylään: Jari Vanhala, Aki Vanhala, Mikko Toikkanen ja Vesa Pudas purjehtivat Flying By -trimaraanilla Jyväskylästä Padasjoelle ajassa 08:04:42.

Viime vuoden voittaja, tamperelaista Vene 71 -seuraa edustavan Raimo Raidan Pii tuli maaliin vajaat neljä minuuttia myöhemmin. Toinen E-scow, Turun Pursiseuran Ilkka Lumpeen Loiskis ylitti maalilinjan pari minuuttia Piin jälkeen.

Kaksi seuraavaa sijaa menivät monirunkoveneille. Helsingfors Segelsällskap HSS:n Viiri Uimosen Dragonfly 920 -tyyppinen Meriuikku III sijoittui kamppailussa Päijänne-ruorista neljänneksi ja ja Borgå Segelsällskap BSS:n Tapio Palvan Corsair 28CC -tyyppinen Tyytikki viidenneksi.

Paijanne-ruori-voittajat-Flying-By.jpg
Ruori ja voittajat: Jari Vanhala (vas.), Mikko Toikkanen, Vesa Pudas ja Aki Vanhala.

 

Kilpailu sujui ripeässä sivutuulessa

Suomen suurimpiin purjehdustapahtumiin kuuluvan Motonet Päijännepurjehduksen maaliin asti purjehti tänä vuonna 121 venettä. Kilpailun keskeytti vain neljä venettä.

Päijännepurjehdus saatiin purjehtia ripeään tahtiin ja hyvässä sivutuulessa. Kilpailun viimeinen vene tuli maaliin sunnuntain puolella kello 02.39, kun pääjoukko oli Padasjoella auringon vielä paistaessa iltakymmenen maissa.

Kilpailun kärkipaikkoja hallitsivat monirunkoveneet ja kevyet E-Scow -veneet. Nopein perinteinen kölivene oli Lahden Purjehdusseuraa edustavan Teemu Kallion X-332 Roxina, joka oli puolitoista tuntia nopeimpia kilpaveneitä hitaampi. RoXinalle hävisi vain 30 sekunnilla Jyväskylän Veneseuran Ilkka Lilja DynaStar-veneellään. Ilkka Lilja on vuodesta 1973 lähtien osallistunut jokaiseen Päijännepurjehdukseen.

Perinteisen viimeisenä maaliin tulleen veneen Potkuri-palkinnon sai toista kertaa peräkkäin Eero Kuokkasen kipparoima Hai-vene Hilu.

Tasoituskisan voitto puuveneelle

Puuvene-LYS-voittaja-Tuiga.jpg
LYS-tasoituskilpailun voittaja, peräsimessä Jarmo Heikkilä. 

LYS-tasoituksin käydyn Tallukka-jahti -kilpailun voitti Jyväskylän Veneseuraa edustava Jarmo Heikkilä, joka purjehti kaksimastoisella Tuiga-puuvenekaunottarellaan Säynätsalosta Padasjoelle neljää minuuttia vaille 12 tunnissa. Tuigan miehistössä purjehtivat Mikael Puurtinen ja Mikael Hase.

Reipas sivutuuli sopi erittäin hyvin perinteisille, kapeille saaristopursille, sillä tasoituskisan seuraavat kuusi sijaa menivät H-veneille. Niistä nopein oli niinikään Jyväskylän Veneseuraa edustava Mikko Kohon Stemma.

Mikko Koho voitti luonnollisesti myös suositun H-luokan, jossa toiseksi purjehti Tampereen Pursiseuran Jussi Karjalainen Dextra-veneellään ja kolmanneksi Jyväskylän Veneseuran Juhani Ahonen Autokoulu Juha -veneellä.

  • Motonet Päijännepurjehduksen väliajat ja tulokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s