Tervetuloa 44. Päijännepurjehdukseen

Heinäkuussa 2016 Päijänteen purjehtijat ja rannikolta saapuvat haastajat kohtaavat Jyväskylässä. Päijännepurjehdus järjestetään 44. kerran ja vuorossa on reitti pohjoisesta etelään. Purjehtijat kokoontuvat lähtösatamaan Säynätsaloon torstaista 14.7. alkaen ja maaliin Padasjoelle saavutaan viimeistään sunnuntaina 17.7.

Kilpailun aikataulu

Päijännepurjehduksen ilmoittautuminen on avattu ja ilmoittautumisen on oltava perillä maanantain 4.7. kuluessa.

Kipparikokous järjestetään JVS:n Juurikkasaaren satamassa Säynätsalossa perjantaina 15.7. kello 19. Kilpailureitille suunnataan lauantaina 16. heinäkuuta viidessä lähdössä. Kello 10 kohti Padasjokea lähtevät Retkiluokka, LYS 1 -luokka ja Hai-veneet, viimeisessä ryhmässä kello 12 kilpailun nopeimmat osallistujat: LYS 4 -luokka, urheiluveneet ja avoin luokka.

Parhaat katselupaikat yleisölle

Lähdön ollessa pohjoispäässä parhaat katselupaikat löytyvät Jyväskylän saaristokaupunginosasta Säynätsalosta sekä kilpailun jännittävimpiin kapeikoihin kuuluvan Kärkistensalmen ylittävältä sillalta Korpilahdelta. Yleisö on tervetullut myös tutustumaan veneisiin ja purjehtijoihin Juurikkasaaren satamaan, jossa palvelee myös Juhlatalo Juurikkasaaren ravintola.

Reitin eteläpäässä veneitä voi seurata lauantai-iltana ja sunnuntaiaamuna Päijänteen kansallispuiston eteläpäässä Kirkkosalmen ja Huovarin kapeikoissa, joiden läpi kaikki venekunnat purjehtivat. Kilpailun aikataulua on mahdotonta ennakoida etukäteen, joten etenemisestä tiedotetaan Päijännepurjehduksen Twitter-tilillä ja Facebook-sivuilla.

Padasjoki

Padasjoella tapahtumaa voi seurata myös Padasjoen laivarannassa Kiuasniemi Marinan vieras- ja palvelusatamassa ja aallonmurtajalla. Rantatelttaan on luvassa mm. elävää musiikkia lauantai-iltana.

Ilmakuva Juurikkasaaren satamasta: Harri Niivuori

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s