Auvo nopein Ykskoivussa

Heinolan Pursiseuraa edustava Auvo purjehti nopeimmin Motonet Päijännepurjehduksen ensimmäiselle väliaikapisteelle Ykskoivuun. Jyri Lehtisen kipparoima urheiluvene suoriutui noin 6 meripeninkulman mittaisesta alkutaipaleesta 53 minuutissa.

Paijannepurjehdus-2017-Auvo-Ykskoivussa
Auvo lähestymässä Ykskoivun Kirkkosalmea valtava kevyen kelin genaakkeri nostettuna. 

Toiseksi nopein vene Ykskoivussa oli tamperelaista Vene 71 -seuraa edustavan Raimo Raidan kevytvenemäinen E-Scow Pii noin seitsemän minuuttia Auvoa hitaampana (00:59:52). Heitä seurasi toisen järjestäjäseuran, Jyväskylän Veneseuran kolmikko: Hannu ”Ipu” Vartiaisen Flying Tiger -tyyppinen Tikru (01:01:35) Heikki Hämäläisen ja Kalle Aholan Inferno 29 Hattiwatti (01:03:47) ja viime vuonna Päijänteen nopeimman veneen Päijänne-ruorin voittaneen Jari Vanhalan kolmirunkovene Flying By (01:04:15).

Edessä pitkä luovi kohti Jyväskylää

Kelventeen harjusaaren ja Päijänteen kansallispuiston eteläpuolella sijaitsevan Ykskoivun kilpailijat ohittivat näyttävät myötätuulipurjeet nostettuna. Väliaikapisteen jälkeen veneet kiersivät Karisalmen sillan edessä sijaitsevan kääntöpoijun ja suuntasivat pitkälle luoville kohti Jyväskylää, jossa maali sijaitsee saaristokaupunginosa Säynätsalon edustalla.

Koko kilpailureitin pituus on suoraan mitattuna noin 65 mpk, mutta vastatuulessa luoviessa purjehdittu matka muodostuu huomattavasti pidemmäksi. Kevyeksi ennustetuissa tuulissa kärkiveneitä odotetaan maalisatamaan varhain sunnuntaiaamuna.

Seuraavat väliajat saadaan kilpailureitin puolivälistä Judinsalosta lauantai-iltana.

paijannepurjehdus-kartalla
Kello 14 kilpailijat olivat kääntyneet luovimaan kohti Tehinselkää kierrettyään Kelventeen.

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s