Päijännepurjehduksen reittiä lyhennettiin kevyen tuulen vuoksi

Vuoden 2019 Päijännepurjehdus oli  lyhyin kisa koko purjehduskisojen historiassa. Lauantaiaamuna sääennuste ennakoi 2-3 m/s tuulta ja 0 m/s yön aikana. Kuitenkin iltapäivällä tuuli tyyntyi 1m/s ja näytti, että voi olla mahdotonta päästä maaliin ajoissa.
Illalla järjestelytoimikunta päätti, että on pakko siirtää maali lähimpään väliaikapisteeseen, joka oli Judinsalo. Viesti lähetettiin purjehtijoille Avenlan ohjelman kautta, sekä laitettiin someen, että kaikki nopeasti saivat  tiedon  tästä päätöksestä.
Klo. 21.00 maali tuomareineen  oli valmiina odottamassa ensimmäisiä veneitä. Monille veneille maali oli jo yhden mailin etäisyydellä, mutta kuitenkin kesti vielä monta tuntia ennenkuin ensimmäinen vene  ohitti maalin. 
Lähimpänä maalia olivat urheiluveneet: kapteeni Jyri Lehtisen ”Auvo ” ja Hannu ‘’Ipu’’ Vartiaisen ”Tigru” sekä retkiluokan Hannu Tommolan ”Amoriina”.  Klo 04:25 aamulla maalin ohitti ensimmäisenä  ”Auvo” purjehdusajalla 14:01:49. Sen jälkeen maaliin saapui ”Tigru” ajalla 16:25:55. Kolmanneksi sijoittui ”Amoriina” ajalla 16:28:02.

Kun kaikki veneet ohittavat maalin, järjestelytoimikunta siirtyy Juurikkasareen, jossa palkintojenjako suoritetaan.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s