Tervetuloa 49. Päijännepurjehdukseen

Heinäkuussa 2022 Päijänteen purjehtijat kohtaavat suurjärven eteläpäässä, Padasjoen laivarannan satamassa.

49. Päijännepurjehdus alkaa perjantaina 22.7. ja tapahtuman eteläiseen maalisatamaan Padasjoelle saavutaan sunnuntaina 23.7.

Päijännepurjehdus järjestetään jo 49. kerran. Tapahtuman valmistelut ovat vauhdissa: kilpailukutsu on julkaistu ja ilmoittautuminen on alkanut.

Historiallinen reittiuudistus

Päijännepurjehdus uudistuu vuonna 2022 kilpailureitin osalta merkittävästi. Kilpailun reitti on kulkenut koko kilpailun 49 vuotisen historian ajan vuorovuosin Padasjoelta Säynätsaloon ja toisinpäin siten, että joka toinen vuosi on purjehdittu etelästä Padasjoelta kohti pohjoiseen Säysätsaloon. Vuonna 2022 sekä kilpailun lähtö että maali sijoittuvat kumpikin poikkeuksellisesti Padasjoen sataman edustalle, eikä reitti ulotu vuonna 2022 lainkaan Judinsaloa pohjoisemmaksi. Vuonna 2023 Päijännepurjehdus tullaan järjestämään vastaavasti Juurikkasaaren satamassa siten, että sekä lähtö että maali tulevat sijoittumaan Juurikkasaaren sataman edustalle.

Päijänteen kansallispuiston alueella veneitä on helpointa seurata Huovarin ja Kirkkosalmen kapeikoissa sekä maalissa Padasjoen Laivarannan satamassa.

Satamaravintolat palvelevat yleisöä sekä Juurikkasaaressa että Padasjoella.

Retkiluokka purjehtii edellisten vuosien tapaan lyhyemmän reitin. Näin myös hitaammat veneet ja vähemmän kilpailuhenkiset perhemiehistöt ehtivät varhaisemmin maalisatamaan.

Kokoontuminen Padasjoella perjantaina 22.7.

Kilpailijat kokoontuvat Padasjoen satamaan perjantain 22.7. kuluessa. Kipparikokous järjestetään lähtösatamassa perjantai-iltana kello 19.

Satamassa sekä osallistujia että yleisöä palvelee Kiuasniemi Marinan tunnelmallinen satamaravintola.

Viisi lähtöä lauantaina kello 10–12

Lauantaina 23. heinäkuuta kohti Padasjoenselkää suunnataan viidessä eri lähdössä. Retkiluokka, FinRating 1, Hai-luokat lähtevät kello 10, nopeimmat avoimen ja FinRating 4-luokan veneet sekä urheiluveneet kello 12.

Ensimmäisiä veneitä odotetaan Padasjoen satamaan tuulista riippuen lauantai-illan kuluessa, viimeisiä veneitä puoleen päivään mennessä sunnuntaina 24. heinäkuuta.

Palkintojenjako järjestetään sunnuntaina kello 16 maalisatamassa. Palkintojenjakoa voidaan aikaistaa, jos kilpailu sujuu arvioitua merkittävästi nopeammin.

Tervetuloa 49. Päijännepurjehdukseen 22.–24.7.2022

Aiempien vuosien tulokset ja väliajat löytyvät sivulta https://paijannepurjehdus.fi/kilpailu/tulokset/

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s