Ennätyshelteiden myötä Jeep Compass Päijännepurjehduksesta odotetaan kevyttuulista

Kesän 2018 Jeep Compass Päijännepurjehduksen ennakoidaan sujuvan vaihtelevissa, mutta varsin kevyissä tuulissa.

”Odotamme hyvin vaihtelevia tuulia. Helteellä tuuli on kevyttä, mutta mahdollisten sade- ja ukkoskuurojen edessä voidaan saada reippaitakin puuskia”,  Jeep Compass Päijännepurjehduksen puheenjohtaja Jani Airaksinen Jyväskylän Veneseurasta arvioi.

”Olemme varautuneet myös reitin lyhentämiseen, jos tuuli osoittautuu hyvin kevyeksi”, Jeep Compass Päijännepurjehduksen kilpailupäällikkö Joonas Sovinen Lahden Purjehdusseurasta kertoo.

Suomen sisävesien suurin purjehdustapahtuma, Jeep Compass Päijännepurjehdus, käynnistyy Jyväskylässä perjantaina 20. heinäkuuta. Yli sata purjevenettä ja jopa 500 purjehtijaa suuntaa lauantaiaamuna Säynätsalon edustalta kohti eteläisellä Päijänteellä Padasjoen edustalla olevaa maalia.

Heinolan Auvo ja Jyväskylän Tikru suosikkeja kevyessä tuulessa

Jos tuulet pysyvät kevyinä viime vuoden nopeimmat veneet ovat jälleen ennakkosuosikkeja. Tuolloin kisan nopein oli Heinolan Pursiseuraa edustava, valtavalla purjepinta-alalla varustettu Jyri Lehtisen kipparoima ”Auvo” ja toisena maaliin saapui Jyväskylän Veneseuran Hannu ”Ipu” Vartiaisen urheiluvene ”Tikru”.

”Jos tuulta saadaan enemmän ovat myös LYS4-luokan veneet vahvoilla. Kisassa on mukana lukuisia miehistöjä, jotka tuntevat Päijänteen vaihtelevat väylät erittäin hyvin”, Joonas Sovinen kertoo.

Sovisen arvion mukaan Päijänteen nopeimpien veneiden sijoittuvat myös Heinolan Pursiseuran Kauko Kannisen ”Celavie”, Lahden Purjehdusseuran Teemu Kallion ”Roxina” ja Jyväskylän Veneseuran Markku Pöyhösen”Accelerando” sekä saman seuran kolmirunkovene, Jari Vanhalan ”Flying By”.

Näytösluonteisesti mukana olevien kantosiivillä varustettujen Nacra-katamaraanien vauhti selviää lauantaina. Veneet nousevat kantosiivilleen ”foilaamaan” jo kevyessä 4 m/s tuulessa, jolloin ne todennäköisesti jättävät perinteiset purjeveneet taakseen.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s