Tervetuloa 50. Päijännepurjehdukseen

Heinäkuussa 2023 Päijänteen purjehtijat kohtaavat suurjärven pohjoispäässä, Jyväskylän saaristokaupunginosassa Säynätsalossa.

50. Päijännepurjehdus alkaa perjantaina 21. heinäkuuta ja veneet saapuvat maaliin viimeistään sunnuntaina 23. heinäkuuta.

Historiallinen reittiuudistus 2022

Päijännepurjehdus uudistui vuonna 2022 kilpailureitin osalta merkittävästi. Kilpailun reitti on kulkenut koko kilpailun historian ajan vuorovuosin ensin Vääksystä, sittemmin Pulkkilanharjulta ja Padasjoelta Jyväskylään ja toisinpäin siten, että joka toinen vuosi on maali on ollut etelässä ja joka toinen vuosi pohjoisessa.

Vuonna 2022 sekä kilpailun lähtö että maali sijoittuvat kumpikin poikkeuksellisesti Padasjoen sataman edustalle eikä reitti ulottunut Judinsaloa pohjoisemmaksi. Vuonna 2023 Päijännepurjehduksen järjestetään pohjoisella Päijänteellä siten, että sekä lähtö että maali tulevat sijoittuvat Juurikkasaaren sataman edustalle.

Satamassa sekä osallistujia että yleisöä palvelee Juhlatalo Juurikkasaaren satamaravintola ja rantaterassi.

Pohjoisella reitillä tapahtumaa on helpointa seurata lähtösataman palveluiden äärellä sekä Säynätsalon satamassa ja Korpilahdella, josta Kärkistensalmen silta on mainio näköalapaikka.

Retkiluokka purjehtii edellisten vuosien tapaan lyhyemmän reitin. Näin myös hitaammat veneet ja vähemmän kilpailuhenkiset perhemiehistöt ehtivät varhaisemmin maalisatamaan.

Kokoontuminen Juurikkasaaressa perjantaina 21. heinäkuuta

Kilpailijat kokoontuvat Juurikkasaaren satamaan perjantain 21.7. kuluessa. Kipparikokous järjestetään lähtösatamassa perjantai-iltana kello 19.

Lauantaina 22. heinäkuuta etelään kohti Ristinselkää suunnataan viidessä eri lähdössä. Retkiluokka, FinRating 1, Hai-luokat lähtevät kello 10, nopeimmat avoimen ja FinRating 4-luokan veneet sekä urheiluveneet kello 12.

Kilpailureitti kääntyy takaisin pohjoiseen Judinsalon kääntömerkiltä. Ensimmäisiä veneitä odotetaan takaisin Säynätsaloon tuulista riippuen lauantai-illan kuluessa, viimeisiä veneitä puoleen päivään mennessä sunnuntaina 23. heinäkuuta.

Palkintojenjako järjestetään sunnuntaina kello 16 maalisatamassa. Palkintojenjakoa voidaan aikaistaa, jos kilpailu sujuu arvioitua merkittävästi nopeammin.

Virallinen kilpailukutsu ja aikataulut julkaistaan keväällä 2023.

Aiempien vuosien tulokset ja väliajat löytyvät sivulta https://paijannepurjehdus.fi/kilpailu/tulokset/

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s